به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای قزوین آیت مظفری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین در این دیدار ضمن تبریک حلول ماه ضیافت و همهانی الهی و آرزوی قبولی طاعات و عبادات همه بندگان به درگاه خداوند تبارک و تعالی اظهار داشت: اگر به دین خدا عمل کنیم هم دنیا و آخرت خود را آباد ساخته ایم.
نماینده ولی فقیه در استان گفت: ما در بحث انرژی بویژه آب با سه موضوع روبرو هستیم؛ یک نزولات آسمانی، دوم میزان تولیدات و در نهایت میزان مصرف.
وی افزود: فرهنگ و دین آسمانی ما همانطور که در احادیث نیز به آن اشاره شده است؛ همیشه تشویق به تولید بیشتر در کنار مصرف کمتر و مدیریت شده بوده و این از ارزش های دین ما به شمار می رود.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: هرچقدر سطح ایمان و تقوا در جامعه بالاتر رود، نزول برکات از آسمان و زمین هم بیشتر خواهد شد.
آیت الله مظفری عنوان داشت: مردم باید کمک کنند تا در کنار تولید بیشتر، مصارف نیز به حداقل برسد.
منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین در این دیدار صمیمانه ضمن تقدیر و تشکر از حمایت ها و رهنمودهای نماینده ولی فقیه در استان با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت منابع آبی استان اظهار داشت: میزان بارش ها در استان تاکنون 134 میلیمتر بوده که این آمار نشان دهنده کاهش 24 درصدی بارش ها نسبت به میانگین بلندمدت می باشد.
ستوده گفت: مهمترین وظیفه و رسالت ما در شرکت آب منطقه ای قزوین تامین منابع آب در بخش های مختلف از جمله کشاورزی، صنعت، خدمات، شرب و بهداشت و در کنار آن نیز حفظ و صیانت از منابع آبی استان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین ادامه داد: طبق آخرین آمار برداری از منابع آبی استان میزان مصرف 1705 میلیون مترمکعب است که حدود 86 درصد آن از منابع آب زیرزمینی و 14 درصد آن از منابع آب سطحی تامین می شود.
ستوده تصریح کرد: یکی از مهمترین چالش های حوزه آب در استان قزوین افت سطح آب زیرزمینی بدلیل تغییرات اقلیمی، خشکسالی های پی در پی، تغییر نوع و میزان بارندگی و البته بهره برداری بی رویه از منابع آبی است، بطوریکه طی60 سال گذشته سطح آب سفره های زیرزمینی حدود 42 متر افت پیدا کرده است.
وی افزود از تبعات افت سطح سفره های آب زیرزمینی می توان به کاهش آبدهی چاه ها، افت کیفی و کمی منابع آب و فرونشست زمین اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین با اشاره به طرح های تامین آب شرب در استان عنوان داشت: انتقال آب از سد طالقان به 14 شهر و 194 روستای استان و همچنین آبرسانی از سد بالاخانلو به 5 شهر و 30 روستای جنوب استان از جمله طرح های مهم این شرکت جهت تامین بخشی از نیاز آب شرب استان و کاهش وابستگی این بخش به منابع آب زیرزمینی و در نتیجه بهبود شرایط سفره های آب زیرزمینی می باشد.
این مقام مسئول در خصوص اعتبارات مورد نیاز جهت تسریع در روند اجرای طرح های آبرسانی عنوان داشت: اعتبارات مورد نیاز جهت طرح آبرسانی از سد طالقان به شهرهای محمدیه و مهرگان حدود 2000 میلیارد تومان می باشد که در همین راستا در کنار استفاده از ظرفیت مولدسازی بدنبال جذب سرمایه گذار جهت شروع عملیات اجرایی می باشیم.