- سال جهش تولید -
یکشنبه, 10 اسفند 1399
اهداف طرح:
انتقال آب از سرشاخه های الموت رود و حوضه های همجوار به دشت قزوین برای مصارف شرب
اطلاعات کلی رودخانه الموترود
رودخانه الموترود در شمال شرقی استان قزوین و در حوضه آبریز سفیدرود بزرگ از شرق به غرب جریان دارد.
آبدهی متوسط سالانه رودخانه الموترود در محل ایستگاه هیدرومتری باغکلایه 315 میلیون متر مکعب و پس از اتصال با رودخانه طالقان رود و تشکیل رودخانه شاهرود در محل رجایی دشت 808 میلیون متر مکعب و در ایستگاه هیدرومتری لوشان (خروجی از استان ) 1010 میلیون متر مکعب میباشد
بدلیل شیب زیاد و محدود بودن اراضی کشاورزی در اطراف مسیر رودخانه، مصرف آب آن کم بوده و بخش زیادی از حجم جریان سالانه آن از طریق رودخانه شاهرود وارد دریاچه سد سفیدرود میشود.
مشخصات طرح:
شامل 5 بند انحرافی و رسوبگیر در دره الموت رود، سد مخزنی به ظرفیت 210 میلیون متر مکعب در دره طالقانرود و تونلهای انتقال آب مجموعاً به طول 37.5 کیلومتر می باشدکه با اجرای طرح متوسط آب انتقالی به دشت قزوین 254میلیون متر مکعب خواهد بود.
در صورت اجرای طرح انتقال آب از حوضه های همجوار (رودخانه های 2000 و 3000) به صورت مکمل با طرح انتقال آب از الموت رودمجموع آب انتقالی به استان قزوین تا 370 میلیون متر مکعب افزایش می یابد.
نتایج مطالعات :
ردیف
عنوان مطالعات
نتیجه مطالعات
1
تامین درازمدت آب تهران
درازای اختصاص قسمت اعظم آب سطحی تنظیمی رودخانه طالقان رود جهت مصارف شهر تهران وپیشنهائ انتقال بخشی از آب رودخانه حوضه آبریز شاهرود (از محلی در محدوده روستای ده دوشاب ) به قزوین به عنوان منبع جایگزین
2
طرح درازمدت تامین آب شرب تهران
تاکید بر بازنگری مطالعات مهاب – سوئکو و تاکید بر اجرای سد طالقان صرفا به عنوان منبع تامین کننده نیازهای آتی آب تهران و ارائه پیشنهاد مبنی بر انتقال آب الموت رود به دشت قزوین به میزان 305 میلیون متر مکعب در سال به عنوان منبع آب جایگزین
3
مدیریت آب غرب تهران بزرگ
با افزایش انتقال حجم آب سد طالقان جهت مصارف تهران تا افق 1410 از 150 میلیون متر مکعب به 310 میلیون متر مکعب و ارائه پیشنهاد مبنی بر انتقال 250 میلیون متر مکعب آب رودخانه الموت رود به دشت قزوین به عنوان منبع آب جایگزین
4
مدیریت یکپارچه منابع آب حوضه آبریز قزل اوزن –سفید رود
تاکید بر گزینه پیشنهادی مطالعات قبلی انجام شده در سال 80-79 جایکا جهت تامین آب تهران تا افق1410 از 150 میلیون متر مکعب به 310 میلیون متر مکعب و انتقال 250 میلیون متر مکعب آب رودخانه الموت رود به دشت قزوین به عنوان منبع آب جایگزین . این مطالعات در حال انجام بوده و درجلسات هماهنگی ، نیازهای آبی استان قزوین به مشاور منعکس شده است .
اهم اقدامات انجام شده :
1- انجام مطالعات تکمیلی و مرحله اول توسط گروه مشارکت مهندسین
مشاور زایند آب -آب پوی با 70 درصد پیشرفت کار
2- انجام خدمات عملیات ژئوتکنیک و مقاومت مصالح طرح انتقال آب الموت رود به قزوین
توسط شرکت آزمونه فولاد با 100 درصد پیشرفت فیزیکی
3- انجام خدمات نظارت گارگاهی بر عملیات ژئوتکنیک و مقاومت مصالح طرح الموت رود
4- مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی طرح با 100 درصد پیشرفت کار
5- انجام مطالعات ژئوفیزیک در محدوده تونل انتقال آب با 50 درصد پیشرفت کار
* حسب دستور معاون محترم وزیر نیرو در امور آب و آبفا (نامه شماره 700/14597/91 مورخ 91/2/21) مطالعات متوقف شده است.
سابقه طرح :
مطالعات استفاده از پساب تولیدی در استان قزوین از سال 1387 شروع گردید. هم اکنون مطالعات نحوه و محل استفاده از 90 درصد پسابهای تولیدی در استان به انجام رسیده است.
هدف طرح :
استفاده بهینه از پسابهای استان با لحاظ مدیریت به هم پیوسته منابع آب
موقعیت و مشخصات پروژه:
شهرستانهای قزوین، البرز، تاکستان
مرحله انجام مطالعات:
مرحله دوم
خلاصه ونتایج عملیات :
پساب در قالب طرحهای شبکه آبیاری و زهکشی اراضی دشتابی، اراضی مجاور البرز و تاکستان آماده به اجرا میباشد.
تصاویرپروژه:
طرح آبرسانی از سد طالقان به استان قزوین
مطالعات مرحله اول طرح جامع تامین و انتقال آب شرب و صنعت، استان قزوین در سال 1383 و تکمیلی مرحله اول (سال 1387) شروع گردید.
تامین آب شرب و صنعت استان در افق های مختلف
استان قزوین-البرز-تاکستان-بوئین زهرا-آبیک
مطابق نتایج حاصل از مطالعات استان قزوین بر اساس شرایط فیزیکی و اجتماعی منطقه، کیفیت و نحوه تامین آب به دو بخش اصلی تقسیم شده است. بخش اول شامل ارتفاعات استان در دو کمربند شمالی و جنوبی آن میباشد که نیاز آبی این بخش از منابع آب زیرزمینی تامین شود.
بخش دوم مشتمل بر سه ناحیه بوده و کمبود آب در این بخش محسوس میباشد. آب این بخش از منابع آب زیرزمینی و سطحی (سد طالقان، سد بالاخانلو و حوضه های مجاور) تامین خواهد شد.
طرح آبرسانی از سد طالقان، کمبود آب شرب نواحی یک و دو با جمعیت نزدیک به 85%جمعیت کلی استان را تامین خواهد کرد.
تصاویر پروژه
سابقه طرح:
مطابق نتایج حاصل از مطالعات مرحله اول (سال 1383) و تکمیلی مرحله اول (سال 1387) طرح جامع تامین و انتقال آب شرب و صنعت، استان قزوین بر اساس شرایط فیزیکی و اجتماعی منطقه، کیفیت و نحوه تامین آب به دو بخش اصلی تقسیم شده است.بخش اول شامل ارتفاعات استان در دو کمربند شمالی و جنوبی آن میباشد که مقرر گردیده نیاز آبی این بخش از منابع آب زیرزمینی تامین شود. بخش دوم مشتمل بر سه ناحیه است که کمبود آب در این بخش محسوس می باشد. آب این بخش از منابع آب زیرزمینی و سطحی (سد طالقان، سد بالاخانلو و حوضه های مجاور) تامین خواهد شد. در ادامه این مطالعات، مطالعات آبرسانی از سد مخزنی بالاخانلو در سال 1391 آغاز گردید.
تامین بخشی از نیاز شرب 5 شهر بوئینزهرا، شال،دانسفهان،اسفرورین،سگز آباد و 30روستای مسیرموقعیت و مشخصات پروژه: انتقال آب از سد مخزنی بالاخانلو واقع در روستای بالاخانلو به 5 شهر و 30 روستای مسیر
دبی طراحی خط لوله اصلی:
400 L/s
مخازن:
1 باب مخزن از جنس بتن مسلح به حجم 000/10 مترمکعب در محل تصفیه خانه (رستم آباد)
تصفیه خانه آب:
تصفیه خانه آب با فرایند تصفیه متعارف به ظرفیت 400 L/s
اتصالات:
اتصالات متعدد از جمله شیرآلات قطع و وصل، شیرآلات تخلیه آب و هوا، شیر فشارشکن، اتصالات انعطافپذیر و غیره در حوضچه ها نصب خواهند شد. نیز خط لوله انتقال از محل تقاطع اغلب به صورت سیفون معکوس عبور خواهد کرد.
ایستگاه پمپاژ:
خط انتقال آب ثقلی است.
فاز دوم
خلاصه و نتایج عملیات:
مطالعات در حال اتمام می باشد.
مطالعات تکمیلی مرحله اول سد مخزنی بهجت آباد در سال 1385 آغاز شد که پس از تأیید مطالعات تکمیلی مرحله اول سد مخزنی بهجت آباد، مطالعات مرحله دوم سد مخزنی بهجت آباد و خدمات جنبی که شامل مطالعه شبکه آبیاری و زهکشی مربوطه می باشد در سال 1388 آغاز گردیده است. بنا به توصیه شرکت مدیریت منابع آب، در سال 91 برنامه ریزی منابع آب سد مخزنی با لحاظ نمودن 2 میلیون متر مکعب آب تنظیمی از سد مخزنی بهجت آباد جهت تامین نیاز شرب و 72/1 میلیون متر مکعب آب تنظیمی جهت تامین نیاز کشاورزی معادل 395 هکتار اراضی منطقه مورد بررسی انجام شد.
محدوده طرح در بخش مرکزی شهرستان آبیک در 35 کیلومتری شرق شهرستان قزوین و محور سد در 5/2 کیلومتری بالا دست روستای بهجت آباد در شمال اتوبان تهران - قزوین واقع شده است
گزارش بازنگری برنامه ریزی منابع آب با اهداف جدید ( شرب و کشاورزی) در دفتر تخصیص وزارت نیرو در حال بررسی می باشد.
طرح مرمت وبازسازی اساسی شبکه آبیاری وزهکشی قزوین براساس مصوبه هیئت محترم وزیران به شماره 124608/ت36531ن مورخ 25/10/1385 به این شرکت تفویض گردید. مهمترین هدف این طرح ارتقا راندمان آبیاری با ترمیم شکستگی ها ،فرسودگی ها وتامین آب موردنیازبیش از70هزار هکتاراراضی زراعی مربوط به 30 هزارنفرکشاورز تحت پوشش می باشد. موافقتنامه این طرح به صورت ملی استانی شده دربهمن ماه سال 1385 با سازمان مدیریت وبرنامه ریزی استان مبادله وبراساس آن برنامه زمان بندی طرح جهت اجرای کامل تعهدات طرح در قالب زیرپروژه های ذیل تنظیم گردید.
هدف طرح:
ارتقا راندمان آبیاری و امکان بهتر تامین آب 48715هکتار اراضی تحت پوشش
ترمیم شکستگی هاوفرسودگی ها و ایجاد شرایط اولیه شبکه تا حد ممــکن
شبکه آبیاری دشت قزوین شامل :
کانال درجه1 به طول مجموع 94کیلومتر
کانال درجه 2 به طول مجـموع 220 کیلومتر
کانال درجـــه 3 بـه طول مجموع 320کیلومتر
کانال های درجه 4به طول مجموع حــــدودا 560کیلومتر
موقعیت پروژه:
شهرستان قزوین ، تاکستان و آبیک شبکه آبیاری دشت قزوین
از سد انحرافی زیاران تا منطقه کهک تاکستان به طول 94 کیلومتر
خلاصه عملیات اجرایی :
احداث گاردریل در نقاط حادثه خیز شبکه آبیاری دشت قزوین به طول 19220 متر
عملیات ترمیم پوشش بتنی به حجم 22000مترمکعب وبه طول بیش از90کیلومتر
عملیات لایروبی کانال ها، سیفو ن ها، سازه ها و کالورت ها وترمیم جاده سرویس به حجم بیش از 45000 مترمکعب
تعمیر دریچه های هیدرومکانیکال کانال اصلی و تنظیم آنها
عملیات ساخت دریچه های هیدرومکانیکال کانال اصلی و کانالهای غرب شبکه
این طرح در فاز اول در سال 1375 بطول 5/18 کیلومتر بصورت خاکی و در مدت 2 سال ساخته شده است و فاز دوم آن به طول 5/7 کیلومتر در سال 1387 در مدت 18 ماه بصورت بتنی ساخته شده است.
هدف از احداث کانال تاکستان، انتقال آب مازاد شبکه آبیاری قزوین به اراضی شمال تاکستان و ابهررود میباشد. این کانال علاوه بر انتقال آب به ابهررود، وظیفه تغذیه سفره آب زیرزمینی درحال بهرهبرداری دشت تاکستان را نیز بر عهده خواهد داشت.
کانال تغذیه مصنوعی تاکستان از لحاظ موقعیت مکانی در جنوب غربی قزوین واقع بوده و از کیلومتر 500+18 کانال آبرسانی شبکه آبیاری قزوین در شرق روستای آشناجین شروع می شود و پس از طی مسیری 26 کیلومتری در نزدیکی سیلوی گندم تاکستان به رودخانه ابهر رود تخلیه می گردد.
مطالعات در دو مرحله انجام شده است
- احداث کانال خاکی به طول 1500 متر
- احداث کانال بتنی به طول 6042 متر
- احداث پل روی کانال
- احداث دراپ
- لوله رانی در مقاطع اتوبان تهران- زنجان به طول 210 متر
- احداث سازه انتهایی شامل دایک حفاظتی، ریپ رپ، سازه بتنی و...
انیمشن دانستنیهای آب